Koeling

Computer-server koeling

 

Gevoelige apparatuur zoals computers functioneren uitsluitend bij de juiste temperatuur en de juiste vochtigheidsgraad.  Wij installeren, beheren en onderhouden koelinstallaties in computer-serverruimtes waar de temperatuur en de luchtvochtigheid van essentieel belang is voor de werking van de apparatuur en daarmee de voortgang van een bedrijfsproces.  

 

Kleine serverruimte

Kleine computer- en serveruimtes

Voor het conditioneren van kleine computer- en serverruimtes met een hoge interne warmtelast, worden veelal luchtgekoelde splitsystemen toegepast. Deze systemen zijn echter ontwikkeld voor toepassing in comfortinstallaties. Een zeker deel van de koelcapaciteit is de zogenaamde latente capaciteit (ontvochtingen). Voor kleine computer- en serverruimtes is het belangrijk om een installatie te plaatsen met een zo klein mogelijk latent aandeel.

Grote serverruimte

Grote computerruimtes

Close control airconditioners voor grote computerruimtes zijn speciaal ontworpen voor ruimtes waar voornamelijk voelbaar vermogen benodigd is: de temperatuur, relatieve vochtigheid en stoffiltering moeten binnen nauwgezette marges blijven. Een microprocessorregeling is speciaal ontworpen voor het regelen van de gewenste ruimtecondities. Deze microprocessoren staan in verbinding met een extern systeem. De buiten opgestelde condensor is voorzien van een winterregeling, die een gegarandeerde koeling bij lage buitentemperaturen verzekert.

 

Ga direct naar: Koudwatermachines