Airconditioning

VRF installaties

 

Stonecold installeert, beheert en onderhoudt VRF installaties in alle werksituaties. VRF installaties worden voornamelijk toegepast in grote kantoren, winkels, zorginstellingen, scholen, sportaccommodaties en horecagelegenheden waar het binnenklimaat van meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar ingeregeld moet worden. Zo kunnen er tot maximaal 50 binnen-units op één buitenunit worden aangesloten.

Een VRF is een compleet klimaat systeem dat kan worden gebruikt voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater. Met een VRF installatie wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid gerealiseerd en wordt hoog comfort met laag energie verbruik gecombineerd.
(klik op de foto voor een vergroting)

VRF installatie

Alle binnen-units zijn uitgevoerd met een elektronisch expansieventiel. Hierdoor kan iedere binnen-unit, op basis van het verschil tussen gemeten en gewenste temperatuur, het vermogen individueel per ruimte regelen

 

Gelijktijdig koelen en verwarmen met energie-uitwisseling

De VRF-R2 series kunnen binnen één systeem gelijktijdig zowel koelen als verwarmen waarbij de onttrokken energie uit een gekoeld vertrek gebruikt kan worden om een ander vertrek te verwarmen. Ook is het met dit systeem mogelijk om warmtapwater op te wekken.

 

 

Ga direct naar: Particulieren - Bedrijven - Binnen units