Duurzame systemen

Geodan bron warmtepomp

Bodemwarmtepompen zijn aantrekkelijk vanwege hun hoge rendement. In goed geïsoleerde woningen met laagtemperatuurverwarming kunnen we een hoog rendement garanderen. Wel zijn de investeringskosten voor een bodemsysteem met warmtepomp vrij hoog.
Dit komt onder meer doordat er een grondboring voor nodig is.

Met de Geodan geothermische bron warmtepomp maakt u gebruik van een hoog efficiënt systeem dat uitermate stil warmte levert.
Door de inverter geregelde compressor kan ten alle tijden op een efficiënte manier aan de benodigde warmtevraag voldaan worden wat resulteert in een optimaal gebruik van elektriciteit en een perfect geregeld comfort.

Door zijn geringe afmetingen is de Geodan flexibel te plaatsen in ruimten met beperkte hoogte. (kelders / stookruimten).

Geluid

Vanwege de binnen opstelling is geluid een belangrijk punt. De compressor van de warmtepomp staat op een stabilisatorplaat en is ingepakt in geluiddempend materiaal waardoor de het geluidsvermogen op vollast op een geringe 42 dB uitkomt.
Daarnaast kan de geluidsproductie  verlaagd worden met de stil-loop functie staat daarbij garant voor een ongestoorde nachtrust.

De Bron

Bij een verticaal gesloten bronsysteem maken we met een grondboormachine 1 of meerder gaten in de aarde. (tot een diepte van soms wel 250 meter). Vervolgens worden in ieder boorgat 2 slangen ingebracht. De slangen worden via een U-lus met elkaar verbonden  waardoor hier een vloeistof doorheen stromen. De slangen in het boorgat worden een bodemlus Verticale Bodem Warmte Wisselaar genoemd.
Wij leveren een EED-berekeningen waaruit blijkt dat als 1 bodemlus niet voldoende is, dan brengen we meer bodemlussen aan.

De verschillende bodemlussen worden aan elkaar gekoppeld, waarmee uiteindelijk 2 leidingen het gebouw inkomen, de aanvoerleiding en de retourleiding.

 

Energie Investerings Aftrek

 

Energie Investerings Aftrek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energie Investerings Aftrek