Duurzame systemen

Ecodan lucht / water warmtepomp

 

Ecodan bestaat uit twee modellen, de Ecodan Compact en de Ecodan Comfort.
De opvallendste onderlinge verschillen zitten in de binnenunit (die warm water maakt), en in de boiler (die warm water opslaat). Bij de Ecodan Compact zit de boiler met standaard 200 liter of 300 liter water in de strakke kast van de binnenunit weggewerkt.
De Ecodan Comfort daarentegen is opgedeeld in een aparte Hydrobox en een aparte boiler. Voor de boiler is er een ruime keuze uit verschillende maten en dus watervoorraad.

 

 

Ecodan

Doordat de energie uit de buitenlucht wordt ontrokken is er geen ingewikkeld en duur grondbronnensysteem meer nodig. Op een lucht-water-warmtepomp zijn dan ook geen ingewikkelde vergunningstrajecten van toepassing.


Download hier onze brochure warmtepomp installaties voor thuis

folder warmtepomp

De lucht-water-warmtepomp onderscheidt zich door robuustheid en betrouwbaarheid. Het systeem garandeert levering van 60°C tapwater bij een buitentemperatuur van -15°C zónder elektrische na-verwarming of het toepassen van gas. Daarnaast functioneert het systeem bij zeer lage buitentemperaturen tot -25°C.

 

Met deze specificaties is de Ecodan-lucht-water-warmtepomp dé vervanger van de HR-Ketel zonder in te boeten op comfort. Het systeem is juist comfortverhogend, mede dankzij de standaard functie om de woning, winkel of het bedrijfspand in de zomer te kunnen koelen door middel van vloerkoeling of convectoren. Doordat deze lucht-water-warmtepomp de HR-ketel vervangt is er geen gasaansluiting meer nodig. Je bespaart niet alleen op energiekosten maar ook op het aanleggen van gasleiding, gasaansluiting, etc.

 

 

Ga direct naar: VRF-R2 installatie - Bron warmtepomp